چگونه نوشتن را آغاز کنیم؟

خیلی وقت‌ها مشکل اصلی در نوشتن، شروع کردن است. بحث دست به قلم شدن نیست، منظورم نوشتن ابتدایِ متن است. اینکه متن چطور شروع بشود؟ مقدمه‌ام حاوی چه مطالبی باشد؟ و از این دست موارد.

راهکار چیست؟

چاره کار در این است که به جای گشتن به دنبال کلمات مناسب، هر چه در ذهن دارید را روی کاغذ بیاورید. مهم نیست که خوب هست یا نه؟ چون این یک پیش نویس است. هر نوشته‌ای یک پیش نویس دارد و به قول آن لاموت :

پیش‌نویس اولیۀ هر کاری افتضاح است!

پیش‌نویس برای همین کارهاست دیگر. در پیش‌نویس اولیه ما طرح ذهنیمان و آن چیزی را که می‌خواهیم درموردش بنویسیم یا صحبت کنیم، می‌نویسیم. بعد از آن می‌توانیم دست به ویرایش زده و متن‌مان را پیرایش کنیم.

مطالبی که به نظر اضافه یا پرت از موضوع برسند حذف می‌شوند. شاید به این جا و آنجا چیزی اضافه کنیم. بعضی جملات ممکن است نیاز به جابجایی داشته باشند. غلط‌های املایی و تایپی گرفته می‌شوند و در این مرحله است که باید به فکر کلمات بهتر و مقدمه و پایان بندیِ خوب باشیم.

در این حالت به دلیل اینکه اصل مطلب روی کاغذ است ذهنمان می‌تواند هدفمندتر در میان ذخایرش کاوش کند و گزینه‌های بهتری را ارائه بدهد.

در ضمن از خطر دور شدن از اصل مطلب هم مصون خواهیم ماند.

پس هر وقت ایده‌ای به ذهنت رسید، قلم را بردار و فقط شروع کن به نوشتن. وقتی که ایده را پیاده کردی، زمان بسته‌بندی و چیدمان می‌رسد. ویرایش و بازبینی مراحل آخر کارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *