
هرکسی خلاق است
در این هفته مشغول خواندن کتاب منحنی خلاقیت بودم. با اینکه یک چیزهایی از خلاقیت و تحقیقات مرتبطش را در درس روانشناسی تربیتی خوانده بودم ولی این کتاب به طور مفصل به این مبحث پرداخته بود و پر از سرگذشتها و تحقیقات مختلف بود. حقیقتاً کتاب تاثیرگذاری بود. همه ما فکر میکنیم که آدمهای خلاق، خلاق به دنیا میآیند یا ایدههای نوآورانه و پیشرو حاصل کار نابغههایی است که در یک لحظه به آن بینش و ایده رسیدهاند. این کتاب به کل تصورمان را تغییر میدهد.
روشهای زیادی برای ارزیابی تواناییِ خلاق بودن وجود دارند. یکی از این روشها بررسی تعداد ایدههایی است که به ذهن افراد خطور میکند. چیزی که محققان دریافتند این بود که ضریب هوشی و کمیت ایدههایی که به ذهن افراد میرسد به شدت باهم در ارتباطاند؛ اما فقط تا ضریب هوشی 86 ( کمتر از ضریب هوشی میانگینِ 100 ). این ارتباط در ضریب هوشیِ بالاتر از 86 از بین میرفت. به این معنا که شخصی با ضریب هوشی 90 -کمتر از میانگین- میتوانست درست همان تعداد ایدهای را داشته باشد که فردی با ضریب هوشیِ 150 داشت؛ درست برابر با کسی که «نابغه» قطعی نامیده میشد. دانشمندان به این قضیه «نظریۀ آستانه» میگویند: این طرز فکر که بالاتر از آستانه ضریب هوشی، همۀ افراد روی کرۀ زمین استعداد خلاقیتِ یکسانی دارند. آستانۀ ضریب هوشی 86 به معنای این است که 80 درصد جمعیت استعداد خلاق بودنِ یکسانی دارند. چنین درصدی چشمگیر است.
الن گنت/منحنی خلاقیت، ترجمه هما قناد/ نشر میلکان
در ادامه بخوانید:
محیط ایزوله و خلاقیت؛ یک خیال خام
نفهمیدن شروع فهمیدن است | راهی برای تقویت پرسشگری + کلیشه شکنی
سلام
جالب بود…
برای منم جالب بود:)
چه عجیب و جالب. من فکر میکنم این به خوراک روزانۀ ذهنمون هم ربط داره و از اون تاثیر میگیره که چقدر میتونیم یا نمیتونیم خلاق باشیم.
بله اون هم تاثیرگذاره. اگه ورودی های ذهنیمون چیزای به درد بخوری نباشن خلاقیت هم به سراغمون نمیاد.