معرفی کتاب: «رویا»

اگر کمی از روانشناسی سر رشته داشته باشید، احتمالاٌ اسم زیگموند فروید، پدر مکتب روانکاوی به گوشتان خورده است. همان کسی که گفت شخصیت از سه بخش تشکیل شده: ناخودآگاه، خود آگاه و فراخود.

یکی از مباحثی که فروید مطرح کرد، رویا بود و اینکه رویاها می توانند محتوای ناخودآگاه را بر ما هویدا کنند. شاید نام کتاب تفسیر خواب فروید به گوشتان خورده، یا شاید هم چشمتان به جمالش روشن شده باشد. کتاب قطوری است.

در این پست می خواهم کتاب «رویا» را معرفی کنم. کتابی با حجمی کمتر از صد صفحه که فروید در آن به زبانی ساده و با مثال مکانیزم رویا را شرح می دهد.

این کتاب در اصل پیش در آمدی است بر کتاب تفسیرخواب.

در این کتاب فروید با نقل چند خوابِ خود، به تشریح ارتباطات بین عناصر پیدا و نهان خواب وارتباطشان با اتفاقات زندگی روزمره و محتوایِ ناخودآگاه می پردازد.

در این کتاب متنی با عنوان «رویا و جاده طلایی» نوشته مترجم ضمیمه شده است.

بخشی از متن کتاب

پیرامون خوابِ تعریف شده توسط بیمار، در روند تداعی های ذهنی، بسیاری از تصویر ها و خاطرات بنظر می آید که ممکن است مانند زنجیری بهم پیوسته باشند ولیکن فردی که در ابتدای پروسه درمان قرار داردف در مورد آنها تعبیر دیگری می کند و می گوید: این رویاها بی معنی و بی فایده هستند وبه موضوع و مشکل ربطی ندارند و یا این فکر ها که به یادم می آید با موضوع خوابی که دیده ام ارتباطی ندارد. در اینجا باید توجه کنیم که اینگونه انتقاد ها می خواهد فکرهای ناگهانی را که در لحظه مهم بهخاطر می آید متوقف کند و آنها را از ارتباط بیشتربا مفاهیم باطن وضمیر ناخودآگاه باز دارد. این انتقاد ها نوعی مقاومت روانی است که مانع می شود یک تصویر صدمه زا در سیستم روانی به سطح آگاهی بیاید.

این کتاب را به تمام دوستداران روان شناسی و علاقه مندان حوزه خواب و رویا پیشنهاد می کنم.

توجه: کتاب ترجمه نسبتاً خوبی دارد ولی متاسفانه پر از اشتباهات تایپی است. گویا ترجمه دیگری از این کتاب موجود نیست.

مشخصات کتاب

نشر: انتشارات هاشمی،1394

نویسنده: زیگموند فروید

تعداد صفحات نسخه چاپی:143 صفحه

مترجم: شاهرخ علیمرادیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *