شخصیتپردازی

ساخت و شناخت کاراکتر
- مرحله اول در ساخت کاراکتر، شناخت ویژگیهای بیرونی و ظاهری اوست. او مرد است یا زن؟ چه سنی دارد؟ آیا ویژگی ظاهری خاصی دارد؟ مثلاً نقص یا رد آسیب؟ آیا بیماری خاصی دارد؟ رنگ پوست و مو او چگونه است؟ در چه مکانی متولد شده است؟ آیا لهجه یا تکیه کلام خاصی دارد؟ او چاق است یا لاغر؟ قدش بلند است یا کوتاه؟ خلاصه هرچیزی که بتواند ویژگیهای ظاهری او را توصیف کند.
- بعد از میژگیهای ظاهری به سراغ ویژگیهای درونی او میرویم. جهانبینی او درمورد جامعه و زندگی، اعتقاداتش، روحیهاش. آیا جاه طلب است؟ تلاشگر است یا تنبل؟ سطحی نگر است یا نکته سنج؟ از چه مسایلی خوشش میآید؟ چرا از فلان رنگ، موسیقی یا غذا خوشش نمیآید؟ آیا میداند که رسالتش در زندگی چیست؟ آیا هدف خاصی را در زندگی دنبال میکند؟
- قدم آخر شناخت کاراکتر از لحاظ ویژگیهای اجتماعی است. او کجا زندگی میکند؟ در چه خانوادهای؟ محله و شهر و کشوری که در آن زندگی میکند چگونه است؟ کجا درس خوانده؟ البته که هدف ما آزار دادن خودمان نیست! فقط قصد داریم بهقدری کاراکترمان را بشناسیم که بتوانیم کنش او را باورپذیر ارائه کنیم. این سه سطح از ویژگیها هستند که کنش او را میسازند و دلایل و انگیزههای او را شکل میدهند.
برای نوشتن این ویژگیها چندان سخت نگیرید. در هر مرحله از کار میشود برگشت و تغییراتی اعمل کرد. همچنین میتوانید با ساختن داستانهایی کوچک، شخصیت خودتان را توصیف کنید.
برچسب ها:
[…] ساخت و شناخت کاراکتر […]