توسعۀ فردی
معرفی کتاب: «زندگی خود را دوباره بیافرینید»

معرفی کتاب: «زندگی خود را دوباره بیافرینید»

کتابِ “زندگی خود را دوباره بیافرینیدRReinventing your life) “)، نوشته “جفری ای.یانگ” و “جانت اس.کلوسکو” کتابی است درباره اینکه چگونه تجربه های اولیه زندگی می تواند در شخصیت بزرگسالی مان و انتخاب هایمان نمایان شوند.

سال گذشته با این کتاب آشنا شدم. آقای مجتبی شکوری، یکی از کارشناسان برنامه «کتاب باز» ،این کتاب را معرفی کرد.

در طی این کتاب ما با طرحواره ای آشنا می شویم که  یک سری از شایع ترین اختلالات، که غالبا منشا ضطرابی دارند را  به یازده دسته تقسیم بندی کرده است. در این کتاب نویسنده اختلال ها را به تله هایی تشبیه کرده که ما را در خود گرفتار نموده و مانع از پیشرفتن در سیر طبیعی زندگی می شوند. در مراحلی از زندگی خصوصا کودکی و نوجوانی زخم هایی که بر پیکره روان کودک وارد می شود، می تواند اساس مشکلات و اختلالات در بزرگسالی شود. این تله ها هر کدام محرکی خاصِ خود را دارد که باعث فعال شدن تله مربوطه و اصطلاحا گیر افتادن ما در آن ها می شود. در طی این کتاب از طریق پرسشنامه ها و کار برگ های موجود در کتاب، خواننده می تواند تله های خود را بشناسد و از شدت آنها آگاه شود و نیز راه کار هایی برای رهایی از این تله ها در کتاب عنوان شده است. تجربیات دوره کودکی و نوجوانی تاثیر عمیقی بر شخصیت بزرگسالی داشته و حتی بر انتخاب شغل، محل کار، شریک زندگی و نیز تربیت فرزندان تاثیر می گذارند.

بریده هایی از کتاب:

این تله های زندگی هستند که مشخص می کنند ما چطور فکر کنیم، احساس کنیم، عمل کنیم و آن ها را به دیگران نیز منتقل کنیم. آن ها موجب احساس بروز احساسات قدرتمندی همچون خشم، ناراحتی و اضطراب می شوند. حتی زمانی که «ظاهرا» همه چیز داریم ( موقعیت اجتماعی، یک ازدواج ایده آل، احترام افرادی که با ما صمیمی هستند، موفقیت شغلی)، اغلب طعم شیرن زندگی را نمی چشیم و یا نسبت به موفقیت هایمان باور نداریم.

یک تله زندگی، به شدت برای بقا و ماندگاری تلاش می کند. احساس الزامِ  شدیدی برای حفظ آن ها حس می کنیم. تله زندگی همان چیزی است که ما می شناسیم. در عین دردناک بودن، راحت و آشنا نیز هست و بنابراین تغییر آن نیز امری بسیار دشوار است. علاوه بر این ها، تله های زندگی ما معمولا در دوران کودکی و به عنوان «مصوباتی» مناسب، در خانواده ای که در میان آن ها زندگی می کرده ایم شکل گرفته. این الگوها در دوران کودکی واقع گرایانه بوده اند؛ مشکل اینجاست که ما به تکرار آن ها که دیگر هدف سودمندی نیز نیستند، ادامه می دهیم.

مثال هایی از محیط های مخرب در دوران ابتداییِ زندگی

1-یکی از والدین شما بد رفتار و دیگری بی احساس و درمانده بوده است.

2-والدین شما از نظر احساسی سرد بوده اند و انتظارات بالایی از شما برای رسیدن به موفقیت داشتند.

3-والدین شما مدام مشاجره می کردند و شما نیز در بحثِ آن ها گرفتار می شدید.

4-یکی از والدین شما مریض و یا افسرده بوده و دیگری اصلا حضور نداشته و در نتیجه شما به فرد مسئول در خانواده تبدیل شدید.

5-با یکی از والدینتان درگیری داشته اید.

6-والدینتان بیش از اندازه ترس داشته اند و بیش از انداه از شما مراقبت می کردند. آن ها از تنهایی می ترسیدند و مدام به شما می چسبیدند.

7-والدین شما از شما انتقاد می کردند. هیچ چیز به اندازه کافی خوب نبوده است.

8-والدین شما، شما را بیش از اندازه لوس می کردند. آن ها هیچ محدودیتی وضع نکرده بودند.

9-شما توسط هم سن و سالان خود طرد شده بودید و یا احساس متفاوت بودن می کردید

مشخصات کتاب:

انتشارات شمشاد

تعداد صفحات:526 صفحه

چاپ هشتم

قیمت نسخه چاپی:65000 تومان

سال انتشار:1396

 آخرین نسخه منتشر شده: 1399

دریافت کتاب از طاقچه

دریافت کتاب از فیدیبو

دریافت کتاب  از کتابراه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *