برنامه‌ریزی
با این روش جلوی نشت کردن زمان را بگیرید

با این روش جلوی نشت کردن زمان را بگیرید

احتمالاً برای شما هم پیش آمده باشد که آخر شب درحالی که به زیر پتو می‌خزید فکرتان درگیر این موضوع باشد که برنامه امروز هم ناقص ماند. یا اینکه تصورتان از زمان پیشِ‌رو با واقعیتی که گذشته همخوانی نداشته است.

برای جلوگیری از این اتفاق راه‌های مختلفی را امتحان کردم. قالب برنامه ریزی‌ام را تغییر دادم، کارها را خرد کردم، اولویت بندی کردم، کار ها را درشت و مفصل چپاندم توی برنامه، برنامه را خلوت کردم، برنامه را شلوغ کردم، خلاصه هرچه کردم باز احساس می‌کردم زمان قابل توجهی از یک جایی هدر می‌رود. تا اینکه در جلسه چهارم سمپوزیوم توسعه فرد حرف از سنجش هم‌راستایی برنامه‌ها و اهداف پیش آمد و بعد از آن پست بیراهه‌ها را ببندید! را خواندم. تلاقی این دو با هم باعث شد ذره‌بین به دست بگیرم و درز برنامه‌ام را وارسی کنم بلکه نشتی را بیایم.

میان فکر و خیالات به دنبال راه حل بودم که چیزی به خاطرم رسید. یاد یک دفتر برنامه‌ریزی افتادم که مدتی در زمان کنکور از آن استفاده می‌کردم. هر صفحه شامل 24 خانه بود برای 24 ساعت روز و برنامۀ‌مان و دیگر اعمالمان را در طی روز در آن ثبت می‌کردیم.

راستش آن زمان خیلی با این شیوه کنار نیامدم و بعد از چند روز دفتر گم و گور شد. ولی شنبۀ هفتۀ پیش با شوق نشستم و مشغول جدول‌بندی شدم. در این یک هفته متوجه شدم که مشکل کارم از کجاست و تا حد قابل توجهی توانستم جلوی نشتی زمانم را بگیرم.

گاهی نیاز داریم که همه چیز شسته رفته جلوی چشمانمان باشد تا متوجه شویم دقیقاً مشغول چه کاری هستیم. ذهنمان نمی‌تواند به تنهایی دقیق اندازه‌گیری کند. اگر تا به حال بعد یا قبل از وعده‌های غذایی کالری شماری کرده باشید متوجه منظورم می‌شوید.

فرض کنید که شما معمولاً یک بشقاب که با دو الی سه کفگیر برنج پر شده می‌خورید. این برای شما یک حجم معمولی است و گاه حتی کم به نظر می‌رسد و هنوز میل به غذا دارید. حالا اگر شما کالری شماری را شروع کنید بعد از چند نوبت آن بشقاب به یک هیولا تبدیل می‌شود. چون حالا می‌دانید که حامل چه حجمی از کالری است و برای سوزاندنش چقدر باید زحمت بکشید.

در حالت عادی ذهنمان نمی‌تواند حساب کند که چقدر غذا خورده و آنقدر به خوردن ادامه می‌دهیم تا گیرنده‌های معده که در حال کش آمدن و بسط پیدا کردن هستند به مغزمان پیام بفرستند که دیگر ظرفیت تکمیل است. ولی زمانی که مشغول کالری شماری می‌شوید، به مرور زمان دیگر دستتان می‌آید که لقمه‌ای که در دستتان است چند صد کالری دارد و وقت کافی برای هضم شدن به آن می‌دهید.

این جدول ثبت هم شبیه به کالری شماری است. در این جدول شما هر ساعت، گزارش کارهای انجام شده را ثبت می‌کنید. البته می‌توان برای از پیش آماده کردن چارت روزانه هم از این جدول‌ها استفاده کرد ( همان کاری که ما در زمان کنکور می‌کردیم) ولی در اینجا هدف من از عنوان کردنش پیدا کردن نشتی زمان است.

اگر شما هم با نشتی زمان دست به گریبانید، استفاده از این جدول را به شما پیشنهاد می‌کنم. یک هفته‌ای از این جدول استفاده کنید و ساعت به ساعت‌تان را ثبت کنید. تاثیرش را خواهید دید.

5 نظرات در مورد “با این روش جلوی نشت کردن زمان را بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *